J002 Overheadkosten pre-implantologische chirurgie

€ 120,94

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2024

Kies een ander jaar

Wat is het?

Bij implantologische behandelingen is het belangrijk dat met steriele materialen, boren en instrumenten wordt gewerkt. Zaken die bij een algemene tandartspraktijk niet noodzakelijk en/of aanwezig zijn.

Voorbeelden van deze overheadkosten zijn steriele handschoenen, doeken, operatiejassen, speciaal verpakt instrumentarium, implantaat boren, een omloop assistent, voorraad implantaten en biomaterialen, speciale apparatuur en overige noodzakelijkheden die in een implantologie praktijk nodig zijn.

Dit tarief is bedoeld om deze extra kosten te dekken bij een ingreep om de kaak geschikt te maken voor implantaten. Dit wordt pre-implantologische chirurgie genoemd en kan bestaan uit een kaakverbreding / verhoging of het opvullen van de kaakbijholte (sinuslift).

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het gebruik van de zaken die onder overheadkosten vallen bij het bij een ingreep om de kaak geschikt te maken voor implantaten in één kaak.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De overheadkosten om de kaak geschikt te maken voor implantaten in de andere kaak tijdens dezelfde zitting.
  2. Alle overige tandartshandelingen, zoals bijvoorbeeld de kaakverbreding.

Bijzonderheden

Dit tarief kan alleen eenmalig in rekening gebracht worden bij de tandartscode J12 kaakverbreding / verhoging, of bij J09 het opvullen van de kaakbijholte.