J07 Toeslag kosten boren voor eenmalig gebruik of toeslag kosten inzetstukken van een Implant Removal Set voor eenmalig gebruik

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2020

Kies een eerder jaar

Wat is het?

Het tarief waarmee de tandarts boren en inzetstukken voor eenmalig gebruik kan doorberekenen. Het gaat dan om boren waarmee in de kaak geboord wordt om kaakbot te verzamelen voor een botopbouw of om het boorgat te maken waarin het implantaat geplaatst wordt.

Daarnaast kan het tarief ook gebruikt worden om een inzetstuk door te berekenen waarmee afgebroken schroeven uit implantaten gehaald kunnen worden of juist een implantaat zelf uit de kaak verwijderd kan worden (implant removal tool).

Over het algemeen verkopen implantaatfabrikanten naast hun gewone borenset ook aparte borensetjes voor eenmalig gebruik.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • De boren of het inzetstuk voor eenmalig gebruik. De kostprijs hiervan kan in rekening worden gebracht.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De overige tandartshandelingen, zoals het plaatsen of verwijderen van het implantaat.

Bijzonderheden

Dit tarief mag alleen in rekening gebracht worden bij handelingen waarbij het nut heeft om boren of inzetstukken voor eenmalig gebruik toe te passen. Dat zijn de volgende tandartscodes: J11, J20, J27 J80, J26, J36

De tandarts moet in het patiëntendossier het batchnummer (serie of lotnummer) van de gebruikte boren of inzetstukken noteren.

Implant en screw removal tool