J07 Toeslag kosten boren voor eenmalig gebruik of toeslag kosten inzetstukken van een Implant Removal Set voor eenmalig gebruik

Wat is het?

Het tarief waarmee de tandarts boren, borstels en inzetstukken voor eenmalig gebruik kan doorberekenen. Het gaat dan om boren waarmee in de kaak geboord wordt om kaakbot te verzamelen voor een botopbouw of om het boorgat te maken waarin het implantaat geplaatst wordt.

Daarnaast kan het tarief ook gebruikt worden om een inzetstuk door te berekenen waarmee afgebroken schroeven uit implantaten gehaald kunnen worden of juist een implantaat zelf uit de kaak verwijderd kan worden (implant removal tool) en kunnen borstels worden doorberekend waarmee implantaatoppervlakten kunnen worden gereinigd in het geval van peri-implantitis.

Over het algemeen verkopen implantaatfabrikanten naast hun reguliere boren ook aparte boren voor eenmalig gebruik.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • De boren of het inzetstuk voor eenmalig gebruik. De kostprijs hiervan kan in rekening worden gebracht.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De overige tandartshandelingen, zoals het plaatsen of verwijderen van het implantaat, het verwijderen van een gebroken schroef of het reinigen van het implantaatoppervlak.

Bijzonderheden

Dit tarief mag alleen in rekening gebracht worden bij handelingen waarbij het nut heeft om boren of inzetstukken voor eenmalig gebruik toe te passen. Dat zijn de volgende tandartscodes: J11, J20, J26, J27 J80, J39, J88, J36, U25 en U35.

De tandarts moet in het patiëntendossier het batchnummer (serie of lotnummer) van de gebruikte boren of inzetstukken noteren.

Implant en screw removal tool