J087 Toeslag vervangingsklikgebit op bestaande staven tussen twee implantaten

€ 102,07

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2024

Kies een ander jaar

Wat is het?

De toeslag voor het extra werk dat is om een bestaande staaf (steg) tussen twee implantaten te behouden. Als de steg goed is, dan hoeft deze niet vervangen te worden (J072). In dat geval wordt er alleen deze toeslag berekend voor de werkzaamheden die nodig zijn om de positie en vorm van de steg over te brengen naar het nieuwe klikgebit.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Nemen van afdrukken en het eventueel uitblokken of loshalen en opnieuw plaatsen van de steg om de positie en vorm over te brengen naar het nieuw te maken klikgebit.
  • Hergebruik van de bestaande steg.
  • Passen van het kunstgebit en de clips.
  • Overleg met de tandtechnieker.
  • De eerste prothetische consultatie tot en met prothetische nazorg gedurende vier maanden: het controleren van de pasvorm van het nieuwe klikgebit; het aanpassen van het klikgebit; het verhelpen van drukplaatsen; het zo nodig aanbrengen van tissue conditioner of het uitvoeren van een opvulling, ongeacht het aantal benodigde zittingen; het controleren van de retentie van de mesostructuren; het zo nodig aanpassen van de retentie van mesostructuren (afstellen hoeveel houvast het klikgebit heeft).

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De tandtechniekkosten van deze methode. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen.
  2. Het klikgebit.
  3. Andere tandartshandelingen zoals röntgenfoto's.