J100 Opvullen zonder staafdemontage

€ 158,75

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2023

Kies een ander jaar

Wat is het?

Het tarief voor het door de tandarts of de tandtechnieker laten opvullen van een (volledig) klikgebit met nieuw (roze) kunsthars. Het tarief is bedoeld voor een klikgebit met drukknoppen of met een steg maar waar deze niet wordt losgehaald (demontage).

Het opvullen wordt ook wel een rebasing of aanbrengen van een nieuwe voering genoemd. Er wordt met het kunstgebit een precisie afdruk genomen van de kaak, waarna vaak in een tandtechnisch laboratorium het afdrukmateriaal wordt omgezet in kunsthars.

Hierdoor sluit het kunstgebit weer goed aan op de kaak (pasvorm) en kan ook ook de beethoogte hersteld worden. Rebasen is nodig omdat de tandeloze kaak altijd blijft slinken en daardoor van vorm verandert.

Het tarief is inclusief de eventuele reparatie of vervanging van clips (steg), magneten of matrices van drukknoppen.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het schoonmaken en bewerken van het kunstgebit om ruimte te maken voor het afdrukmateriaal en dit ook te kunnen laten plakken.
  • Het eventuele uitblokken van een steg om te voorkomen dat er afdrukmateriaal onderkruipt en de afdruk niet meer te verwijderen is.
  • Een eventuele randopbouw.
  • Het nemen van een afdruk met het kunstgebit in de mond.
  • Overleg met de tandtechnieker.
  • Eventuele reparatie / vervanging van clips en matrices.
  • Het plaatsen en zo nodig aanpassen van het kunstgebit.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De tandtechniekkosten van de rebasing en de eventuele reparatie / vervanging van clips en matrices. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen.
  2. Andere tandartshandelingen zoals röntgenfoto's.

Bijzonderheden

Dit tarief kan niet de eerste vier maanden na het plaatsen van een klikgebit in rekening gebracht worden.

Het tarief mag niet in combinatie met opvullen of reparatie van het(zelfde) klikgebit in rekening gebracht worden (J100 t/m J108)

Het tarief geldt per kaak, dus per klikgebit.