J032 Ophoging bodem bijholte orthograad, tijdens het implanteren

€ 72,05

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2024

Kies een ander jaar

Wat is het?

Het opvullen van de linker of rechter kaakbijholte (sinus maxillaris) met lichaamseigen bot en/of een botsubstituut, tegelijkertijd met het plaatsen van een of meerdere implantaten.

Bij deze behandeling wordt de bodem van de bijholte opgehoogd via het boorgat (of bovenkant kaakwal) en niet via de zijkant. Daarom wordt het ook wel een orthograde (rechtopgaand), indirecte of crestale sinuslift genoemd.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het opvullen van de kaakbijholte door het boorgat en het eventueel plaatsen van een membraan.

Wat is niet het tarief inbegrepen?

  1. Het steriele instrumentarium en de verbruiksmaterialen (o.a. hechtdraad), dit kan de tandarts doorberekenen met code J001.
  2. Het opvullen van de andere kaakbijholte. Als dat in dezelfde zitting plaatsvindt dan kan nogmaals J031 of J032 in rekening gebracht worden.
  3. Het breder en/of hoger maken van de kaakwal. Als dat in dezelfde zitting plaatsvindt dan kan J030 in rekening gebracht worden.
  4. Het plaatsen van de implantaten.
  5. De kosten van de biomaterialen om het bot in de kaakbijholte te regenereren, zoals het botsubstituut, pinnen en het membraan waarmee de opening bedekt kan worden. Deze mag de tandarts 1 op 1 aan u doorberekenen.
  6. Röntgenfoto's of andere reguliere tandheelkundige behandelingen.
  7. Weefseltransplantaten, zoals het openen van het tandvlees en weghalen van bot op een andere locatie in de mond om te gebruiken als opvulmateriaal voor de kaakbijholte. Hiervoor kan de tandarts J052 in rekening brengen.

Orthograde / crestale sinuslift