E32 Microchirurgische wortelkanaalbehandelingen: Premolaar

€ 197,12

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2024

Kies een ander jaar

Wat is het?

Een ontsteking aan de wortelpunt van een tand of kies kan blijven bestaan ondanks dat de tandarts een wortelkanaalbehandeling heeft uitgevoerd. Vaak omdat het niet mogelijk was om de wortelkanalen van de tand of kies volledig te behandelen. Maar soms spelen ook oude wortelkanaalbehandelingen op en zijn de wortelkanalen nog lastig te bereiken en opnieuw schoon te maken doordat er een stift(opbouw) is geplaatst.

Gelukkig kan een wortelkanaalbehandeling niet alleen vanaf de buitenkant door de tand of kies gedaan worden maar ook door een chirurgische ingreep. Na een sneetje wordt het tandvlees opgeklapt en het bot eventueel weg geboord om de wortelpunt te bereiken. Vervolgens kan de ontsteking worden schoongemaakt en de wortel ook ingekort worden. Vaak wordt daarna de wortelpunt (E34) afgesloten met een vulling om zoveel mogelijk te voorkomen dat er nog bacteriën uit de wortel kunnen ontsnappen en een nieuwe ontsteking veroorzaken.

Deze behandeling wordt ook wel een apex resectie genoemd en dit tarief is bedoeld voor de micro-chirurgische uitvoering van deze behandeling op een kleine kies, de zogenaamde premolaar (elementen 14, 15, 24, 25, 34, 35, 44 en/of 45). Microchirurgie betekent dat er gebruik gemaakt wordt van fijn instrumentarium en extra dun hechtdraad.

Wat is het tarief inbegrepen?

  • Het opklappen van het tandvlees.
  • Het schoonmaken en verwijderen van het ontstekingsweefsel.
  • Het eventueel inkorten van de wortel.
  • Het hechten inclusief het hechtmateriaal zelf.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Verdoving (A10/A15).
  2. De vulling waarmee de wortelpunt wordt afgesloten (E34).
  3. Het gebruik van een microscoop (E86).
  4. Het gebruiksklaar maken van de tandartskamer om de chirurgische ingreep uit te voeren (E87).

Wat is verplicht?

Het elementnummer moet bij deze prestatiecode worden vermeld.