J053 Toeslag esthetische zone, per kaakhelft

€ 78,06

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2024

Kies een ander jaar

Wat is het?

Een toeslag die de tandarts eenmaal per implantaatbehandeling voor een kroon of brug (vaste voorziening) in rekening kan brengen per kaakhelft in de 'esthetische zone'.

Met esthetische zone worden de tanden bedoeld van eerste kleine kies rechts (14) tot en met de eerste kleine kies links (24) in de bovenkaak.

Met kaakhelft wordt bedoeld links of rechts. Bij twee centrale snijtanden die vervangen worden kan het tarief daarom tweemaal in rekening gebracht worden, maar bij het vervangen van bijvoorbeeld een centrale en een kleine snijtand beiden aan dezelfde zijde kan het tarief eenmaal in rekening gebracht worden.

Bij implantaten voor kroon- en brugwerk die zichtbaar zijn bij lachen is het belangrijk dat het tandvlees zo mooi als mogelijk om het implantaat en de kronen ligt en er geen zichtbare littekens zijn in het het slijmvlies / tandvlees.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • De extra chirurgische handelingen zoals het gebruik van specifiek hechtmateriaal, hechten en/of reconstructie van tandvleespapillen, tunneltechnieken en het verleggen van de incisies buiten de esthetische zone.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De overige tandartshandelingen.

Esthetische zone