C022 Het droogleggen van elementen door middel van een rubberen lapje

€ 14,08

Prijs en omschrijving gebaseerd op het huidige jaar 2024

Kies een ander jaar

Wat is het?

Een lapje dat om de tanden en kiezen aangebracht kan worden. Voor veel behandelingen is het namelijk belangrijk dat een tand of kies droog blijft. Bijvoorbeeld bij witte vullingen, deze worden gelijmd en bij aanraking met vocht zullen ze eerder gaan lekken.

Omdat te voorkomen kan de tandarts een lapje gebruiken van siliconen of rubber. Dat heet een rubberdam of ook wel cofferdam. Bij wortelkanaalbehandelingen is altijd nodig dat een rubberdam aangebracht wordt.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het per keer aanbrengen van de rubberdam. Het aantal tanden of kiezen dat door de rubberdam steekt maakt voor het tarief niet uit.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Alle tandartshandelingen die naast de rubberdam worden uitgevoerd.

Bijzonderheden

Het tarief kan alleen in rekening worden gebracht als er tijdens de afspraak vullingen (V-codes) of kroon- en brugwerk (R-codes) wordt gemaakt. Daarnaast is er een uitzondering voor het behandelen van witte vlekken (M80 en M81).

Het tarief geldt per keer dat de rubberdam wordt aangebracht. Indien het lapje één keer wordt aangelegd en er worden twee kiezen behandeld dan zou de code C022 slechts eenmaal op de rekening mogen staan.

Rubberdam