T44 Complex consult parodontale nazorg

€ 156,85

Wat is het?

Een afspraak waarbij de gezondheid van het tandvlees en de mondhygiëne wordt beoordeeld. Daarnaast geeft de tandarts of mondhygiënist advies en worden de tanden en kiezen (onder het tandvlees) gereinigd.

Na de initiële tandvleesbehandeling, herbeoordeling en/of parodontale chirurgie is er (regelmatige) nazorg nodig om het behaalde resultaat te beoordelen en ook te behouden.

Het complex consult parodontale nazorg is bedoeld voor situaties waar de volgende complicerende zaken aanwezig zijn:

- (Meerwortelige) kies met verdiepte pocket(s).
- Toegankelijke wortelsplitsing (furcatie).
- Angulair botdefect.
- Infrabony defect (een angulair defect waarbij de buitenste botranden nog overeind staan en er een kommetje is ontstaan).
- Of als bij één of meer van de onderdelen van het tarief zeer veel inspanning nodig is.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het beoordelen van de gezondheid van het tandvlees en de omliggende weefsels (parodontium).
  • Het controleren van de mondhygiëne.
  • Het verwijderen van aanwezige tandplak en tandsteen.
  • Rootplaning (als het nodig is).
  • Het polijsten van de gebitselementen.
  • Het geven van instructie en voorlichting over mondhygiëne.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Verdoving (A10).
  2. Röntgenfoto’s.
  3. Alle overige tandartshandelingen.

Bijzonderheden

Deze behandelcode kan alleen gebruikt worden na de herbeoordeling (T31, T32) van een initiële parodontale behandeling. Voorafgaand aan die behandeling waren er tandvleespockets van 4mm of dieper. Daarnaast kan deze code ook gebruikt worden na een tandvleesoperatie als deze geëvalueerd is met een parodontiumstatus (T75).

Indien er geen verdiepte pockets zijn van meer dan 4 millimeter dan kan er geen parodontale nazorg meer in rekening gebracht worden.

Deze behandelcode kan door dezelfde tandarts of mondhygiënist niet in combinatie met C11, C13, C22, C28 en M40 in rekening worden gebracht. Er zit zoveel overlap in de codes dat de patiënt dan dubbel zou betalen. Een uitzondering is bijvoorbeeld wanneer de consument bij de mondhygiënist of andere tandarts komt voor een parodontale behandeling en daarvoor of daarna bij de tandarts voor een periodieke controle (C11). Dit mag dan wel gecombineerd worden omdat het onwenselijk zou zijn dat daarvoor een afspraak op een andere dag gemaakt zou moeten worden.