G63 Repositie spalk

€ 229,25

Wat is het?

Een repositie opbeetplaat (spalk) is een kunstharsplaatje dat over de gebitselementen past en door de patiënt kan worden geplaatst en uitgenomen. De repositie opbeetplaat is bedoeld voor aandoeningen van het kaakgewricht waarbij kaakgewrichtsgeluiden en blokkeringen van de kaakbeweging optreden. Hierdoor is het toepassingsgebied van deze opbeetplaat beperkter dan die van de stabilisatie opbeetplaat (G62)

Door het dragen van de repositie opbeetplaat wordt de onderkaak tijdelijk in een iets voorwaartse positie gehouden. Na verloop van tijd wordt de stand van de onderkaak geleidelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke positie.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het maken van afdrukken van beide kaakhelften (boven- en onderkaak).
  • Een wasbeet registratie die aangeeft hoe de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak staat.
  • Het plaatsen van de repositie opbeetplaat.
  • Gebruiksinstructies voor de opbeetplaat.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De tandtechniekkosten. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen.
  2. Correctief beslijpen van tanden of kiezen (G64).
  3. 4 vervolgcontroles (G64) in een periode van 6 (aaneengesloten) weken. Meer controles kunnen niet in rekening gebracht worden per 6 weken.
  4. Documentatie van de behandeling en indien van toepassing eindrapportage aan een verwijzer (G03).
  5. Reparatie van de plaat die nodig is na 4 maanden dragen of door verkeerd gebruik (niet volgens de gegeven voorschriften) (G68).

Bijzonderheden

Deze repositie opbeetplaat mag alleen in rekening gebracht worden nadat een uitgebreid functie-onderzoek (UFO) (G01) uitgevoerd is. Als dat niet het geval is dan moet de opbeetplaat samen met code G69 in rekening worden gebracht.