P045 Toeslag immediaat kunstgebit

€ 15,43

Wat is het?

Een toeslag tarief voor elke tand of kies die getrokken wordt en waar een kunstgebit over de wonden heen wordt geplaatst.

Het kan handig zijn om een kunstgebit direct (immediaat) te plaatsen na het trekken, want dan is er een kortere periode waar zonder tanden en kiezen rondgelopen hoeft te worden.

Deze wonden kunnen mede door de zwelling makkelijk irritaties veroorzaken onder het kunstgebit. Ook verandert de kaak de eerste maanden na het trekken razendsnel van vorm (slinken). Hierdoor is het te verwachten dat een patiënt met een immediaat kunstgebit veel vaker de tandarts of tandprotheticus zal bezoeken. Omdat de (prothetische) nazorg voor het verwijderen van drukplekken bij kunstgebitten de eerste vier maanden inclusief is, kan ter compensatie met P045 een toeslag per tand of kies gerekend worden.

Wat is in het tarief inbegrepen?

Prothetische nazorg:

  • Het controleren van de pasvorm van het kunstgebit
  • Het aanpassen van het kunstgebit, bijvoorbeeld bij drukplekken of bij dichtbijten aanpassen van de hoogte van tanden/ kiezen.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Het kunstgebit en het trekken van de tanden en kiezen.
  2. Het opvullen van het kunstgebit zoals het aanbrengen van een zachte laag (tissue conditioner) of aan- of opvullen met (roze) kunsthars (rebasing / relining). Dit zijn de codes P062, P063, P060, P064, P065, P061 en P067.
  3. Alle andere tandartshandelingen die niet onder prothetische nazorg vallen.

Wat is verplicht?

Bij deze prestatiecode moet het elementnummer worden vermeld.

Bijzonderheden

  • Er mogen maximaal 8 tanden of kiezen per kaak in rekening gebracht worden met P045.
  • De code P045 mag alleen samen in rekening gebracht worden met de volgende kunstgebitten: P001, P002, P003, P004, P020, P021, P022, P023, P071 en P072.