P062 Opvullen volledig kunstgebit, indirect, per kaak

€ 92,59

Wat is het?

Het tarief voor het door de tandtechnieker (indirect) laten opvullen van een volledig kunstgebit met nieuw (roze) kunsthars. Dit wordt ook wel een rebasing of aanbrengen van een nieuwe voering genoemd. Er wordt met het kunstgebit een precisie afdruk met een eventuele randopbouw genomen van de kaak, waarna in een tandtechnisch laboratorium het afdrukmateriaal wordt omgezet in kunsthars.

Hierdoor sluit het kunstgebit weer goed aan op de kaak (pasvorm) en kan ook ook de beethoogte hersteld worden. Rebasen is nodig omdat de tandeloze kaak altijd blijft slinken en daardoor van vorm verandert.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het schoonmaken en bewerken van het kunstgebit om ruimte te maken voor het afdrukmateriaal en dit ook te kunnen laten plakken.
  • Het nemen van een afdruk met het kunstgebit in de mond.
  • Een randopbouw.
  • Eventueel overleg met de tandtechnieker.
  • Het plaatsen en zo nodig aanpassen van het kunstgebit.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De tandtechniekkosten van deze methode. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen.

Wat is verplicht?

Bij deze prestatiecode moet vermeld worden of de behandeling uitgevoerd wordt in de onder- of bovenkaak.

Bijzonderheden

Dit tarief is bedoeld voor een volledig kunstgebit en kan niet in rekening gebracht worden bij een gedeeltelijk kunstgebit (plaatprothese) of een frame kunstgebit.

Het tarief geldt per kaak, dus per kunstgebit.

Dit tarief mag de eerste 4 maanden niet in rekening gebracht worden na het plaatsen van een nieuw kunstgebit. De prothetische nazorg in die periode zit al verwerkt in het tarief voor het kunstgebit. Uitgezonderd een immediaat kunstgebit waarbij de code P045 is gebruikt.