Kosten kroon met glassfiber stift voor extra verankering in het wortelkanaal

Een behandeling bij de tandarts bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Daarom staan er na een behandeling, bijvoorbeeld het maken van een vulling of een wortelkanaalbehandeling, vaak verschillende codes op de rekening. Dat komt doordat niet alle dingen die de tandarts moet doen onder één code kan vallen.

Hieronder zijn de voorbeeld kosten te vinden voor een kroon samen met een glasfiber stift met een plastische opbouw voor extra verankering. De kroon in dit voorbeeld is gemaakt van een (tandkleurige) zirconium kap met daaroverheen opgebakken porselein.

Je ziet op de rekening de code R24 staan staan voor de kroon, maar er zijn bijvoorbeeld ook nog andere codes nodig om de kroon te maken. De verdoving zit bijvoorbeeld ook niet in die code inbegrepen. Die komt weer als aparte code (A10) op de rekening. Dat geldt ook voor het rubberen lapje (V50) dat de tandarts nodig heeft om de wortelstift (V80) en de plastische opbouw (R31) bij het lijmen droog te houden. In dit voorbeeld bestaan de kosten voor een kroon met gegoten opbouw uit 7 codes en 2x techniekkosten.

De codes die nodig zijn voor je behandeling, kunnen afwijken van onze voorbeelden. Soms zijn er meer handelingen nodig om een tandheelkundig probleem op te lossen en ook kunnen de materiaal- en techniekkosten afwijken. Op deze pagina vind je ook links naar meer verschillende voorbeeld behandelingen.

Animatie over een kroon