T33 Uitgebreid bespreken vervolgtraject na herbeoordeling

€ 46,65

Wat is het?

Nadat de parodontale situatie herbeoordeeld is, worden de bevindingen besproken en een nazorgschema bepaald. In sommige gevallen is de situatie ingewikkelder en moeten er specifieke zaken besproken worden, bijvoorbeeld de noodzaak voor tandvleeschirurgie. In dat soort gevallen kan behandelcode T33 in rekening gebracht worden.

Deze code wordt in rekening gebracht samen met de herbeoordeling d.m.v. een pocketstatus (T31) of de herbeoordeling parodontiumstatus (T32).

Bijzonderheden

Deze behandelcode kan door dezelfde tandarts of mondhygiënist niet in combinatie met C11, C13, C22, C28 en M40 in rekening worden gebracht. Er zit zoveel overlap in de codes dat de patiënt dan dubbel zou betalen. Een uitzondering is bijvoorbeeld wanneer de consument bij de mondhygiënist of andere tandarts komt voor een parodontale behandeling en daarvoor of daarna bij de tandarts voor een periodieke controle (C11). Dit mag dan wel gecombineerd worden omdat het onwenselijk zou zijn dat daarvoor een afspraak op een andere dag gemaakt zou moeten worden.