P28 Naregistratie en remounten

€ 58,31

Wat is het?

Een tarief voor een beetregistratie met specifieke apparatuur (zoals een facebow) en het plaatsen van het kunstgebit in een apparaat dat de kaakbewegingen nabootst (articulator).

Een kunstgebit ligt los in de mond, daarom is het extra belangrijk dat gelijkmatig wordt dicht gebeten en dat bij het bewegen van de kaak het onder en bovenkunstgebit in balans blijft. Als dat niet zo is dan ligt het kunstgebit minder stabiel in de mond. Soms is het nodig dat de tanden en kiezen van een kunstgebit worden aangepast om te zorgen dat dit alles weer klopt. Om dat extra nauwkeurig te kunnen doen, kan het kunstgebit met deze methode in de articulator worden geplaatst.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het registeren van de beet met een aanvullende techniek zoals een facebow.
  • Het monteren van het kunstgebit in de articulator.

Wat is niet in het tarief ingebrepen?

  1. Het (planmatig) slijpen aan de tanden en kiezen (P65).

Bijzonderheden

Bij een nieuw kunstgebit is de eerste vier maanden (prothetische) nazorg inclusief. Daarom mag dit tarief mag ook niet in rekening gebracht worden in de eerste vier maanden na het plaatsen van het kunstgebit.

De toeslag kan alleen bij een volledig kunstgebit in rekening gebracht worden (P21, P25, P30) en niet bij een gedeeltelijke (frame)prothese.