E97 Uitwendig bleken per kaak

€ 77,15

Wat is het?

Dit is het tarief voor het van buitenaf bleken van de tanden en kiezen. Dit bleken kan bij de tandarts in de stoel worden gedaan of thuis door de patiënt zelf.

In de tandartsstoel wordt ook wel office bleaching genoemd. Dan wordt vaak na het aanbrengen van bescherming en de bleekgel ook het proces versneld met (laser) licht.

De andere mogelijkheid is thuisbleken met bleekgel en een bleekbitje. Het bleekbitje moet dan verscheidene uren gedragen worden (+/-6) waarna na enkele weken de bleekbehandeling klaar is. Het voordeel bij deze methode is dat de bleekbitjes later eenvoudig opnieuw gebruikt kunnen worden om opnieuw te bleken als de tanden (onvermijdelijk) terug kleuren.

Volgens Europese wetgeving mag alleen de tandarts(praktijk) voldoende sterke bleekgel leveren (6% H2O2/15% Carbamide Peroxide). Om te beoordelen of bleken een veilige en ook goede oplossing is, is het ook alleen verantwoord om te bleken onder begeleiding van een tandarts.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Afdrukken maken voor een bleekbitje.
  • Het maken en passen van het bleekbitje en de instructie hoe te bleken.
  • Eventuele vragen over het bleken.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De bleekset en gel gebruikt voor office bleaching. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen als materiaal- en techniekkosten.
  2. De bleekbitjes die aan de hand van de afdruk zijn gemaakt. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen als materiaal- en techniekkosten.
  3. De spuitjes bleekgel die worden meegegeven voor het thuisbleken.

Wat is verplicht?

Bij deze prestatiecode moet vermeld worden of de behandeling uitgevoerd wordt in de onder- of bovenkaak.

Bijzonderheden

E97 wordt per kaak in rekening worden gebracht, ongeacht het aantal tanden of kiezen in die kaak.