T122 Kroonverlenging per sextant

€ 361,75

Wat is het?

Een kroonverlenging is het chirurgisch langer maken van het deel van een tand of kies dat boven het tandvlees uitsteekt (natuurlijke kroon). Dit wordt gedaan door onder plaatselijke verdoving het tandvlees los te maken en het kaakbot bij de tandhals te verwijderen om vervolgens ook tandvlees weg te snijden of lager terug te hechten.

Een kroonverlenging kan nodig zijn omdat er te weinig houvast is voor een kroonbehandeling of omdat er zich een gaatje (te) diep onder het tandvlees bevindt. Een andere reden kan zijn dat de tanden kort zijn en/of het tandvlees ongelijk waardoor het een cosmetisch probleem is. In dat geval is een kroonverlenging ook een oplossing.

Deze behandelcode is bedoeld voor een kroonverlenging bij verschillende tanden en kiezen in één zesde deel van het gebit (een zogenaamd sextant).

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het gebruiksklaar maken van de praktijkruimte en het voorbereiden van de patiënt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steriele handschoenen, doeken, operatiejassen en speciaal verpakt instrumentarium.
  • Het geven van verdoving.
  • Het opklappen van het tandvlees.
  • Het weghalen van bot.
  • Het hechten van het tandvlees en het hechtmateriaal.
  • Het geven van instructies en voorlichting over mondhygiëne.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Röntgenfoto's.
  2. Een kroonverlenging in een volgend sextant.
  3. De controles en het verwijderen van de hechtingen na de ingreep (T151, T152).

Bijzonderheden

Bij een kroonverlenging wordt het tandvlees opgeklapt en ook bot weggehaald. Als er alleen tandvlees wordt weggesneden dan moet een tandvleescorrectie in rekening gebracht worden (T103).

Esthetische kroonverlenging bovenkaak

Kroonverlenging om een diep gaatje te kunnen vullen