M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten

€ 13,52

Wat is het?

Het reinigen van tanden, kiezen implantaten en kunstgebitten.

Dit kan met verschillende instrumenten gebeuren, variërend van handscalers, ultrasone tandsteenverwijderaars tot en met 'air polishers'.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het verwijderen van tandplak en/of tandsteen.
  • Het polijsten van de tanden, kiezen, implantaten of een kunstgebit.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Alle overige tandartshandelingen.

Bijzonderheden

De code M03 wordt per tijdblok van 5 minuten in rekening gebracht en (naar evenredigheid) afgerond. Dit betekent dat 17 minuten behandeltijd naar beneden wordt afgerond en 18 minuten wordt naar boven afgerond. In dat laatste geval staat op de rekening dan viermaal de code M03.

Bij behandeltijd gaat het om de 'directe behandeltijd'. Dat is de tijd waar u zelf bij aanwezig bent en ook behandeld wordt. Het doen van de administratie, zoals de facturatie hoort daar niet bij. Het is wel zo dat voor een goede behandeling de mondzorgverlener ook algemene vragen stelt, zoals over uw gezondheid (medische anamnese) of over uw mondgezondheid (tandheelkundige anamnese). De bevindingen hiervan worden genoteerd in het dossier tijdens de behandeling.

Het tarief kan ook gebruikt worden in het geval van parodontitis waarbij in overleg met de patiënt niet gekozen is voor een intensief 'paro-traject' maar een 'paro-preventie' traject.