J17 Aanvullende ophoging bodem bijholte

€ 133,77

Wat is het?

Het opvullen van de linker of rechter kaakbijholte (sinus maxillaris) met lichaamseigen bot en/of een botsubstituut, tegelijkertijd met het plaatsen van een of meerdere implantaten.

Bij deze behandeling wordt er vanaf de zijkant van de kaak middels het boren van een 'luikje', een opening gemaakt naar de kaakbijholte. Deze procedure wordt ook wel een (laterale of directe) sinuslift genoemd.


Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het opvullen van de kaakbijholte en het eventueel plaatsen van een membraan en/of pinnen.

Wat is niet het tarief inbegrepen?

  1. Het steriele instrumentarium en de verbruiksmaterialen (o.a. hechtdraad), dit kan de tandarts doorberekenen met code J97.
  2. Het opvullen van de andere kaakbijholte. Als dat in dezelfde zitting plaatsvindt dan kan nogmaals J17 of J18 in rekening gebracht worden.
  3. Het breder en/of hoger maken van de kaakwal. Als dat in dezelfde zitting plaatsvindt dan kan J15 in rekening gebracht worden.
  4. Het plaatsen van de implantaten (J20, J28, J27, J37)
  5. De kosten van de biomaterialen om het bot in de kaakbijholte te regenereren, zoals het botsubstituut, pinnen en het membraan waarmee de opening bedekt kan worden. Deze mag de tandarts 1 op 1 aan u doorberekenen.
  6. Röntgenfoto's of andere reguliere tandheelkundige behandelingen.
  7. Het openen van het tandvlees en weghalen van bot op een andere locatie in de mond om te gebruiken als opvulmateriaal voor de kaakbijholte. Hiervoor kan de tandarts J11 in rekening brengen.