Kosten van een partiële (gedeeltelijke) plaatprothese

Een behandeling bij de tandarts bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Daarom staan er na een behandeling, bijvoorbeeld het maken van een vulling of een wortelkanaalbehandeling, vaak verschillende codes op de rekening. Dat komt doordat niet alle dingen die de tandarts moet doen onder één code kan vallen.

De tandarts gaat een gedeeltelijk kunstgebit maken en hieronder vind je een voorbeeld van de mogelijke kosten voor een plaatprothese die vier of meer tanden of kiezen vervangt.

Op de begroting is de code P002 van de plaatprothese te vinden. Een extra nauwkeurige afdruktechniek zit weer niet niet in die code inbegrepen. Die komt weer als aparte code P041 op de rekening. In dit voorbeeld bestaan de kosten voor een gedeeltelijke prothese uit 2 codes en 1x techniekkosten.

De codes die nodig zijn voor je behandeling, kunnen afwijken van onze voorbeelden. Soms zijn er meer handelingen nodig om een tandheelkundig probleem op te lossen en ook kunnen de materiaal- en techniekkosten afwijken. Op deze pagina vind je ook links naar meer verschillende voorbeeld behandelingen.

Kosten plaatprothese met vier of meer elementen

Code Beschrijving Kosten
P15 Gedeeltelijk kunstgebit van kunsthars, 5-13 elementen € 180,88
P15 Techniek / materiaalkosten € 350,00
P16 Toeslag voor individuele afdruk met randopbouw bij gedeeltelijk kunstgebit van kunsthars € 66,32
Totaal € 597,20

Plaatprotheses