Kosten van een kroon (met een plastische opbouw)

Een behandeling bij de tandarts bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Daarom staan er na een behandeling, bijvoorbeeld het maken van een vulling of een wortelkanaalbehandeling, vaak verschillende codes op de rekening. Dat komt doordat niet alle dingen die de tandarts moet doen onder één code kan vallen.

Hieronder zijn de voorbeeld kosten te vinden voor een kroon samen met een opbouw van vulmateriaal (plastisch) voor het opbouwen van de stomp. De kroon in dit voorbeeld is gemaakt van een (tandkleurige) zirconium kap met daaroverheen opgebakken porselein.

Je ziet op de rekening de code R24 staan staan voor de kroon, maar er zijn bijvoorbeeld ook nog andere codes nodig om de kroon te maken. De verdoving zit bijvoorbeeld ook niet in die code inbegrepen. Die komt weer als aparte code (A10) op de rekening. Dat geldt ook voor het rubberen lapje (V50) dat de tandarts nodig heeft om de stomp van de tand tijdens het maken van de plastische opbouw (R31) droog te houden. In dit voorbeeld bestaan de kosten voor een kroon met een plastische uit 4 codes en 1x techniekkosten.

De codes die nodig zijn voor je behandeling, kunnen afwijken van onze voorbeelden. Soms zijn er meer handelingen nodig om een tandheelkundig probleem op te lossen en ook kunnen de materiaal- en techniekkosten afwijken. Op deze pagina vind je ook links naar meer verschillende voorbeeld behandelingen.

Animatie over een kroon